030916 Lingonketchup

030916 Lingonketchup

    Publicerat:

    Ingredienser

    1portioner

    • 2dl
      vatten
    • 1kg
      lingon, färska eller frysta som fått tina upp
    • 1st
      finhackad gul lök
    • 1tsk
      sellerifrön
    • 1tsk
      senapsfrön
    • 1tsk
      kryddpeppar
    • 1st
      kanelstång
    • 0,5tsk
      svartpepparkorn
    • 2st
      lagerblad
    • 1tsk
      salt
    • 1,5dl
      vitvinsvinäger
    • 3dl
      strösocker

    Så lagar du

    Sjud vatten, lingon och den hackade löken i en rymlig kastrull under lock i 20 minuter. Rör om då och då. Ta av från värmen och låt svalna en stund. Kör i mixer till en slät smet. Häll tillbaka i grytan och tillsätt resten av ingredienserna. Låt koka under lock i en halvtimme. Sila bort kryddorna och låt den släta vätskan koka ihop på svag värme utan lock, det tar ca. 10 minuter. Rör om då och då så att ketchupen inte bränner fast. När den fått en riktigt tjock konsistens slår man upp den på steriliserade flaskor eller burkar. Oöppnad håller den sig årtal! Öppnad klarar den minst någon vecka i kylskåp.

    <br><br>

    <br><br>

    Dela det här receptet med dina vänner!