Ingredienser
1portioner
- 2dlvatten
- 1kglingon, färska eller frysta som fått tina upp
- 1stfinhackad gul lök
- 1tsksellerifrön
- 1tsksenapsfrön
- 1tskkryddpeppar
- 1stkanelstång
- 0,5tsksvartpepparkorn
- 2stlagerblad
- 1tsksalt
- 1,5dlvitvinsvinäger
- 3dlströsocker
Så lagar du
Sjud vatten, lingon och den hackade löken i en rymlig kastrull under lock i 20 minuter. Rör om då och då. Ta av från värmen och låt svalna en stund. Kör i mixer till en slät smet. Häll tillbaka i grytan och tillsätt resten av ingredienserna. Låt koka under lock i en halvtimme. Sila bort kryddorna och låt den släta vätskan koka ihop på svag värme utan lock, det tar ca. 10 minuter. Rör om då och då så att ketchupen inte bränner fast. När den fått en riktigt tjock konsistens slår man upp den på steriliserade flaskor eller burkar. Oöppnad håller den sig årtal! Öppnad klarar den minst någon vecka i kylskåp.
<br><br>
<br><br>