Pocherade ägg med ramslök

Publicerat:
2013-05-08Ingredienser
4portioner
- 8stägg
- 1kruk(or)ramslök eller ca 50 g
- 100gspenat
- 2mskkallpressad rapsolja
- 1tskvitvinsvinäger
- 200gtunt skivad bacon
- 4skiva(or)vitt surdegsbröd
- 50gsmör
- flingsalt
Så lagar du
1. Skär ner baconskivorna i mindre bitar och stek bitarna tills de är krispiga. Bryt ner brödskivorna i mindre bitar och stek knapriga i smöret. Blanda bröd och bacon i en liten bunke och ställ till sidan.
2. Hetta upp en kastrull med 1 msk rapsolja och lägg sedan i den tvättade spenaten. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt vinäger och salt efter smak. Mixa med en stavmixer till en slät kräm.
3. Hetta upp saltat vatten i en stor kastrull tills det sjuder. Knäck äggen ett i sänder i en liten skål och häll det knäckta ägget i det sjudande vattnet. Låt äggen ligga i det heta vattnet i ca 4 minuter eller tills vitan är fast och gulan fortfarande rinnande.
4. Stek ramslöken i en het stekpanna i lite rapsolja och salta lätt med flingsalt.
5. Servera äggen på lite av spenatkrämen med knaprigt bacon och bröd. Garnera med stekt ramslök.