Pocherade ägg med ramslök

6 Pocherade ägg med ramslök

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    ägg
  • 1kruk(or)
    ramslök eller ca 50 g
  • 100g
    spenat
  • 2msk
    kallpressad rapsolja
  • 1tsk
    vitvinsvinäger
  • 200g
    tunt skivad bacon
  • 4skiva(or)
    vitt surdegsbröd
  • 50g
    smör
  • flingsalt

Så lagar du

1. Skär ner baconskivorna i mindre bitar och stek bitarna tills de är krispiga. Bryt ner brödskivorna i mindre bitar och stek knapriga i smöret. Blanda bröd och bacon i en liten bunke och ställ till sidan.

2. Hetta upp en kastrull med 1 msk rapsolja och lägg sedan i den tvättade spenaten. Ta av kastrullen från spisen och tillsätt vinäger och salt efter smak. Mixa med en stavmixer till en slät kräm.

3. Hetta upp saltat vatten i en stor kastrull tills det sjuder. Knäck äggen ett i sänder i en liten skål och häll det knäckta ägget i det sjudande vattnet. Låt äggen ligga i det heta vattnet i ca 4 minuter eller tills vitan är fast och gulan fortfarande rinnande.

4. Stek ramslöken i en het stekpanna i lite rapsolja och salta lätt med flingsalt.

5. Servera äggen på lite av spenatkrämen med knaprigt bacon och bröd. Garnera med stekt ramslök.

Dela det här receptet med dina vänner!