Acqua pazza

Publicerat:
2018-10-11Tillagningstid:
Spännande smaker av Italien från Beppes och Johannas matresa. Acqua pazza betyder "Galet vatten" och är en napolitansk fiskrätt.
Ingredienser
4portioner
- 1gul lök, finhackad
- 2klyfta(or)vitlök, finhackade
- 3mskolivolja
- ½tskpeperoncini
- 250gkörsbärstomater, halverade
- 1½kgfisk med vitt kött, rensad
- 1dlvitt matlagningsvin
- 1½dlhavsvatten (eller vatten + salt)
- ½dlfinhackad bladpersilja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Fräs lök och vitlök i lite olivolja tills den mjuknat. Använd en väl tilltagen traktörpanna. Tillsätt peperoncini och tomater. Häll på vin och vatten och låt det koka upp. Krydda med salt och peppar.
2. Lägg i fisken och sjuda på svag värme under lock tills fisken är klar. Detta tar längre tid för hel fisk än för filèer.
3. Strö över persilja och ringla över lite olivolja över den färdiga fisken och servera som en gryta med gott bröd till.
Tips
Man kan också lyfta ur fisken och lägga i färdigkokt pasta i den fiskdoftande såsen. Använd gärna scorfano (kungsfisk) eller orata (havsruda) eller havsabborre. Det går också bra att göra den här rätten med fiskfiléer, då räcker det med cirka 600 gram.