Adventskaka

Adventskaka

Publicerat:

Ingredienser

8portioner

  • Till 1 kaka:
  • 1/2krm
    saffran
  • 1/2tsk
    sprit t ex vodka eller rom
  • 75g
    smör
  • 2st
    ägg
  • 1 1/2dl
    strösocker
  • 3dl
    vetemjöl
  • 2tsk
    bakpulver
  • 100g
    mandelmassa
  • Fyllning:
  • 3st
    äpplen
  • 1/2dl
    strösocker
  • 1/2tsk
    kanel

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.

2. Stöt saffranet och blanda med 1/2 tsk sprit.

3. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

4. Blanda mjöl, bakpulver och mandelmassa. Rör ner blandningen i äggsmeten och häll i saffranet med spriten och smöret i smeten. Häll smeten i formen.

5. Skala eventuellt äpplena och klyfta dem tunt. Blanda dem med socker och kanel.

6. Tryck ner äppelklyftorna i smeten.

7. Grädda på nedersta falsen ca 45 min, prova med sticka att den känns torr.

Dela det här receptet med dina vänner!