Ingredienser
8portioner
- Till 1 kaka:
- 1/2krmsaffran
- 1/2tsksprit t ex vodka eller rom
- 75gsmör
- 2stägg
- 1 1/2dlströsocker
- 3dlvetemjöl
- 2tskbakpulver
- 100gmandelmassa
- Fyllning:
- 3stäpplen
- 1/2dlströsocker
- 1/2tskkanel
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter.
2. Stöt saffranet och blanda med 1/2 tsk sprit.
3. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
4. Blanda mjöl, bakpulver och mandelmassa. Rör ner blandningen i äggsmeten och häll i saffranet med spriten och smöret i smeten. Häll smeten i formen.
5. Skala eventuellt äpplena och klyfta dem tunt. Blanda dem med socker och kanel.
6. Tryck ner äppelklyftorna i smeten.
7. Grädda på nedersta falsen ca 45 min, prova med sticka att den känns torr.