Africana

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
”Jag valde maträtten Africana. Mycket smakrik o lite kryddig rätt. Hade mina barnbarn här då vi provsmakade hos mig. Alla tyckte den var mycket god. Mycket kunde göras i förväg och det var ett plus.” -Gun Olsson, tittare på Go'kväll.
Ingredienser
4portioner
- 500 goxfilé i tärningar alt fläskfilé eller kycklingfilé
- 3mskmatolja
- 1mskcurry
- 1stäpple
- 1stbanan
- 1stlök
- 2klyfta(or)vitlök, finhackad
- 3dlhönsbuljong, utblandad med vatten
- 2dlgrädde
Tillbehör
- bananer
- mandariner
- mango chutney
- jordnötter
- kokt ris
Så lagar du
1. Ansa frukten och skär den i bitar.
2. Heta upp 2 msk matolja i kastrull, fräs frukten någon minut, lägg i curryn och fräs ytterligare någon minut.
3. Häll på hönsbuljongen och låt koka 5 minuter under lock. Häll i grädden och låt koka ihop. Sila såsen genom en sil. Håll varm.
4. Hetta upp 1 matsked matolja i en stor stekpanna eller wok, fräs köttet några minuter. Häll på currysås och låt koka ihop. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
5. Servera med ris och dom olika tillbehören.