Afrikansk köttgryta med kålstuvning

Ingredienser
- 700gbenfri nötstek
- 3ststora lökar
- 2stvitkålshuvuden
- 4ststora gröna paprikor
- 3ststora tomater
- 2burk(ar)hela tomater, skalade
- 3klyfta(or)färsk vitlök
- 3stköttbuljongtärningar
- 1litervatten
- 4mskvitlökspulver
- 4msklökpulver
- salt
- peppar
- matolja
Så lagar du
1. Dela köttet i stora kuber
2. Tärna lök, paprika, tomater och riv kålen
3. Stek köttet lätt tills brunt
4. Häll i vatten, buljong och kryddor och koka upp.
5. Fortsätt koka tills köttet är mjukt. Tillsätt sen hackade tomater, lök, paprika kål och de hela
tomaterna.
6. Koka upp igen och låt nästan allt vatten försvinna.
7. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.
8. Servera med ris.