Afrikansk köttgryta med kålstuvning

Afrikansk köttgryta med kålstuvning.

Publicerat:

Kock: Ken Hatfield

Ingredienser

  • 700g
    benfri nötstek
  • 3st
    stora lökar
  • 2st
    vitkålshuvuden
  • 4st
    stora gröna paprikor
  • 3st
    stora tomater
  • 2burk(ar)
    hela tomater, skalade
  • 3klyfta(or)
    färsk vitlök
  • 3st
    köttbuljongtärningar
  • 1liter
    vatten
  • 4msk
    vitlökspulver
  • 4msk
    lökpulver
  • salt
  • peppar
  • matolja

Så lagar du

1. Dela köttet i stora kuber

2. Tärna lök, paprika, tomater  och riv kålen

3. Stek köttet lätt tills brunt

4. Häll i vatten, buljong och kryddor och koka upp.

5. Fortsätt koka tills köttet är mjukt. Tillsätt sen hackade tomater, lök, paprika kål och de hela
tomaterna.

6. Koka upp igen och låt nästan allt vatten försvinna.

7. Sänk värmen och låt sjuda i 10 minuter.

8. Servera med ris.

Dela det här receptet med dina vänner!