After dinner drink med rabarber och mynta

Publicerat:
2019-05-22Tillagningstid:
Frisk och fräsch, inte för söt; vår rabarber och mynta drink är en dessert i sej men kan gärna serveras som dryck till en lättare efterrätt.
Ingredienser
6 - 10portioner
- 200grabarber, fryst eller färsk
- 1dlströsocker
- 10dlvatten
- 3stlimefrukter
- 1kruk(or)mynta till servering
- isbitar
Så lagar du
1. Skiva rabarbern och koka den mjuk tillsammans med sockret i 5 dl vatten, ca 10 minuter.
2. Blanda i zest och saft från limefrukterna och späd med resten av vattnet.
3. Låt svalna.
4. Sila drycken. Kyl.
5. Vid servering, lägg myntablad i botten på glasen. Muddla (tryck till) dem lite för att de ska ge ifrån sig smak. Fyll upp glasen med isbitar och häll på drycken.
Tips:
- Innan drycken svalnat helt, smaka ev av med citronsaft eller socker för önskad smak.
- Vid servering, späd med bubbelvatten för önskad smak
- Hållbarheten är några dagar i kylskåp i ren flaska med tätslutande kork.
- Drycken går bra att frysa.