Ägg i påse

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 4st
      ägg (plus ett eller två extra för att kunna kolla om dom är klara)
    • några droppar tryffelolja
    • salt
    • plastfilm

    Så lagar du

    Lägg en 30-40 cm lång plastfilmsbit över en liten skål. Knäck ett ägg i skålen och krydda med salt och lite tryffelolja. Knyt ihop påsen så att det inte blir någon luft kvar i påsen. Gör så med alla ägg.

    Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner äggen.

    Ta kastrullen av värmen och låt äggen ligga och dra i det heta vattnet tills dom är klara. Det tar ca 10 minuter beroende på hur pass hårda ni vill ha äggen. Det är gott om gulan fortfarande är krämig.

    Ta upp äggen ur plastfilmen när dom är klara och servera med nässelsoppan, friterat bröd och syrad lök.

    Garnera gärna med lite rölleka och rödplister.

    Dela det här receptet med dina vänner!