Äggakaka

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 5msk
    vetemjöl
  • 5dl
    mjölk
  • 4st
    ägg
  • efter smak
    salt & vitpeppar
  • 200g
    rimmat sidfläsk
  • 3msk
    hackad gräslök
  • rårörda lingon om man önskar

Så lagar du

1. Vispa ihop vetemjölet med hälften av mjölken i en bunke. När du fått en slät smet vispar du i resten av mjölken. Vispa i äggen ett i taget. Salta och peppra.

2. Sätt ugnen på 225 grader.

3. Ta fram en gjutjärnspanna som får plats i ugnen och tål värmen. Stek det rimmade fläsket lagom knaprigt i pannan. Fiska upp fläsket och håll det varmt. Låt stekflottet vara kvar i stekpannan och häll i äggblandningen. Sätt stekpannan ganska långt ner i ugnen och grädda i 20 minuter eller tills den fått fin färg.

4. Strö över gräslöken och servera med fläsket och lingonen.

Dela det här receptet med dina vänner!