Äggakaka
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 5mskvetemjöl
- 5dlmjölk
- 4stägg
- efter smaksalt & vitpeppar
- 200grimmat sidfläsk
- 3mskhackad gräslök
- rårörda lingon om man önskar
Så lagar du
1. Vispa ihop vetemjölet med hälften av mjölken i en bunke. När du fått en slät smet vispar du i resten av mjölken. Vispa i äggen ett i taget. Salta och peppra.
2. Sätt ugnen på 225 grader.
3. Ta fram en gjutjärnspanna som får plats i ugnen och tål värmen. Stek det rimmade fläsket lagom knaprigt i pannan. Fiska upp fläsket och håll det varmt. Låt stekflottet vara kvar i stekpannan och häll i äggblandningen. Sätt stekpannan ganska långt ner i ugnen och grädda i 20 minuter eller tills den fått fin färg.
4. Strö över gräslöken och servera med fläsket och lingonen.