Äggakaka med råstekt sparris

Äggakaka med råstekt sparris

Ingredienser

2portioner

  • 5
    ägg
  • 3dl
    vetemjöl
  • 5dl
    mjölk
  • 2nypa(or)
    salt
  • 1knippa(or)
    grönsparris
  • 2st
    scharlottenlökar
  • persilja
  • olja
  • smör

Så lagar du

Börja med att blanda ägg och mjöl tills alla klumpar har försvunnit. Häll i mjölken, salta och vispa till en jämn smet. Smeten kan gärna stå och svälla ett par timmer och gärna över natten.

Värm upp en gjutjärns stekpanna och lägg i en klick när smöret är ljusbrunt slå i smeten och låt den sätta sig. Rör försiktigt med en träslev så att långa äggtrådar bildas. Baka sedan kakan i ugn på 200grader i ca 10 minuter

Bryt av sparrisens nedre del. Hacka scharlottenlöken. Stek sparrisen i oljan, när den börjar bli genom mjuk ta i löken och en klick smör.

Servera kakan i pannan, lägg över sparrisens och strö över hackad persilja.

Dela det här receptet med dina vänner!