Ingredienser
2portioner
- 5ägg
- 3dlvetemjöl
- 5dlmjölk
- 2nypa(or)salt
- 1knippa(or)grönsparris
- 2stscharlottenlökar
- persilja
- olja
- smör
Så lagar du
Börja med att blanda ägg och mjöl tills alla klumpar har försvunnit. Häll i mjölken, salta och vispa till en jämn smet. Smeten kan gärna stå och svälla ett par timmer och gärna över natten.
Värm upp en gjutjärns stekpanna och lägg i en klick när smöret är ljusbrunt slå i smeten och låt den sätta sig. Rör försiktigt med en träslev så att långa äggtrådar bildas. Baka sedan kakan i ugn på 200grader i ca 10 minuter
Bryt av sparrisens nedre del. Hacka scharlottenlöken. Stek sparrisen i oljan, när den börjar bli genom mjuk ta i löken och en klick smör.
Servera kakan i pannan, lägg över sparrisens och strö över hackad persilja.