Ägghalvor med rödbetsrom

Publicerat:
2016-12-13Tillagningstid:
Rödbetsrom är en smaksensation. Dessutom väldigt snyggt. Ett tips om man har lite bråttom är att köpa färdig rödbetsjuice i en juicebar eller i mat- eller hälsokostaffären.
Ingredienser
8portioner
- 4ägg (hårdkokta)
- ½dlsmå tapiokapärlor
- 1dlrödbetsjuice
- 1mskcitron, pressad
- 1mskfärsk pepparrot, riven
- 1-2kvist(ar)färsk dill
- salt
- ruccola (valfritt)
Så lagar du
1. Koka upp 1 liter vatten, rör ner tapiokapärlorna och låt dem sjuda cirka 10 minuter. De ska vara nästan genomskinliga. Häll av vattnet och häll ner tapiokapärlorna i en skål kallt vatten så att kokningen avstannar.
2. Sila av vattnet och smaksätt tapioka med rödbetsjuice, citron och salt.
3. Halvera äggen, lägg dem på ett fat. Om du vill kan du ha lite rucola under ägghalvorna så halkar de inte. Klicka rödbetsrom på ägghalvorna, riv över pepparrot och garnera med dill.
Ännu mer julinspiration ser du i Susannes gröna jul på SVT Play.