Äggost med rabarberkompott

Äggost med björnbär och rabarberkompott.

Ingredienser

  • liter
    mjölk
  • 3dl
    gräddfil
  • 9st
    ägg

Rabarberkompott

  • 2st
    stjälkar rabarber
  • 1
    stor klick smör
  • socker
  • pressad lime
  • kanel

Så lagar du

1. Vispa äggen i en stor bunke, vispa i gräddfilen och mjölken. Kör cirka 25 min på full effekt i micron. Ös upp i en äggostform eller durkslag varva med lite socker. Låt gräna rinna av över natten.

Rabarberkompott:

1. Smält smöret och klipp rabarbern i 1 centimeter bitar. I med lite socker, lime och kanel. Stuva ihop allt i cirka 10 min och rör hela tiden.

2. Vi serverade rabarberkompotten i botten på ett glas och la på lite äggost och gjorde en spegel av färska smultron som vi lät smälta sakta i en kastrull med lite socker i.

Dela det här receptet med dina vänner!