LCHF Äggplättar med räkor

Publicerat:
2018-09-18Tillagningstid:
Äggplättar med goda räkor är perfekta som förrätt eller som vickning.
Ingredienser
5portioner
Plättar
- 3stägg
- 2mskgrädde (fetthalt 40%)
- smör till stekning
Garnering
- 2dlcréme fraiche (fetthalt 34%)
- 2hgräkor med skal
- 1strödlök, finhackad
- 1kruk(or)persilja
Så lagar du
1. Vispa ihop äggen med grädden.
2. Lägg en klick smör i varje lagg.
3. Häll smeten i en plättlagg på medelvärme. Har man gjutjärn behöver man inte ha så hög värme på plattan.
4. Stek ett par minuter på varje sida.
5. Lägg upp plättarna på ett fat.
6. Klicka på 1 msk crème fraiche på varje plätt. Lägg på cirka tre skalade räkor på varje.
7. Garnera med 1 tsk finhackad rödlök och 1 nypa hacka persilja på varje plätt.
Tips
Man kan göra plättarna dagen innan och garnera dem precis innan gästerna kommer. Då blir de perfekta som en förrätt eller som vickning. Receptet ger 4 till 6 portioner men det beror lite på hur man äter dem.