Äggspagetti med pocherat ägg och fiskägg

Publicerat:
2022-04-14Tillagningstid:
Ingredienser
Äggsmet
- 4stägg
- 1tskskirat smör eller olja
- 1krmsalt
- 1tsktorkade örter, eller 1 msk färska finhackade örter
- 1nypa(or)ev. mjöl
Äggspaghetti
- 1sats(er)äggsmet
- blommor att garnera med
- 2msksikrom eller löjrom
- färsk dill
Hollandaisesås
- 3stäggulor
- 200gsmält smör
- 1mskvatten
- 1mskcitron
- 1krmnymald vitpeppar
Så lagar du
Äggsmet
När man för sufflén i äggskalet så kan man ha i en nypa mjöl i då håller sufflén ihop och den håller ihop och rinner ej över lika lätt.
- Knäck äggen i en bunke och vispa ner de övriga ingredienserna med en gaffel.
- Vispa smeten gärna lite fluffigare för att få in lite mer luft så att den reser sig.
Äggspaghetti
Skall du smaksätta spagettin så blanda ner det i äggsmeten.
Fyll en kastrull med vatten och slå på den så att den nästan sjuder.
Fyll sedan smeten i sprutan, koppla på slangen på sprutan och lägg slangen i varmvattnet. Lägg slangen så att den går ut ur kastrullen och ner på en tallrik. Tryck smeten sakta genom slangen. Du får inte trycka smeten för fort så att den inte hinner tillagas i slangen.
- Lägg sedan äggspagettin i den varma vasslen från hollandaisesås lägg upp och toppa upp med sås och fiskägg, garnera med blommor.
Hollandaisesås
Smält smöret och skira det så vasslen inte finns med. Spara vasslen till att blanda med äggspagettin vid servering.
Slå på ett vattenbad och vispa äggen citronen, saltet och vattnet fluffigt med bunken i vattenbadet. Montera eller droppa sedan sakta ner smöret.
Avsluta med att smaka av med salt och peppar.