Äggspagetti med pocherat ägg och fiskägg

Äggspagetti med pocherat ägg och fiskägg

Publicerat:

Tillagningstid:

Till denna rätt så behöver du en livsmedels godkännd slang och en spruta. Har du inte det så går det att göra i ett sugrör. Då behöver du två klädnypor och tålamod med att fylla sugrören med äggsmeten. Använd fantasin och smaksätt spagettin med örter, kryddor eller varför inte någon god ost. /Erik

Ingredienser

Äggsmet

  • 4st
    ägg
  • 1tsk
    skirat smör eller olja
  • 1krm
    salt
  • 1tsk
    torkade örter, eller 1 msk färska finhackade örter
  • 1nypa(or)
    ev. mjöl

Äggspaghetti

  • 1sats(er)
    äggsmet
  • blommor att garnera med
  • 2msk
    sikrom eller löjrom
  • färsk dill

Hollandaisesås

  • 3st
    äggulor
  • 200g
    smält smör
  • 1msk
    vatten
  • 1msk
    citron
  • 1krm
    nymald vitpeppar

Så lagar du

Äggsmet

När man för sufflén i äggskalet så kan man ha i en nypa mjöl i då håller sufflén ihop och den håller ihop och rinner ej över lika lätt.

  1. Knäck äggen i en bunke och vispa ner de övriga ingredienserna med en gaffel.
  2. Vispa smeten gärna lite fluffigare för att få in lite mer luft så att den reser sig.

Äggspaghetti

Skall du smaksätta spagettin så blanda ner det i äggsmeten.

  1. Fyll en kastrull med vatten och slå på den så att den nästan sjuder.

  2. Fyll sedan smeten i sprutan, koppla på slangen på sprutan och lägg slangen i varmvattnet. Lägg slangen så att den går ut ur kastrullen och ner på en tallrik. Tryck smeten sakta genom slangen. Du får inte trycka smeten för fort så att den inte hinner tillagas i slangen.

  3. Lägg sedan äggspagettin i den varma vasslen från hollandaisesås lägg upp och toppa upp med sås och fiskägg, garnera med blommor.

Hollandaisesås

  1. Smält smöret och skira det så vasslen inte finns med. Spara vasslen till att blanda med äggspagettin vid servering.

  2. Slå på ett vattenbad och vispa äggen citronen, saltet och vattnet fluffigt med bunken i vattenbadet. Montera eller droppa sedan sakta ner smöret.

  3. Avsluta med att smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!