Äggtortilla med lax och edamame

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
En annorlunda tortilla, kan serveras som en förätt eller på buffén.
Ingredienser
4portioner
- 4stägg
- ½dlvatten
- ½tsksalt
- 1mskolivolja
- 100grökt lax
- 3-4 mskcréme fraiche
- Cirka 150gfrysta edamamebönor
Så lagar du
1. Ånga bönorna i några minuter och ta ut bönorna från bönskidorna. Lägg åt sidan.
2. Sätt ugnen på 150 grader.
3. Knäck äggen i bunken. Häll i vatten och salt och vispa tills det är en jämn smet.
4. Smörj långpannan med olivolja, använd en bit hushållspapper eller en pensel.
5. Häll i äggsmeten i långpannan och sätt in i ugnen i ca 8 minuter eller tills den stelnat.
6. Ta ut den och låt den svalna. Bred på créme fraiche, lägg på lax och bönor. Rulla ihop till en rulle. Ställ rullen kallt en stund och skär sedan i knubbiga skivor.