Ajvar

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10portioner
- 5stschalottenlökar
- 1stvitlök kingsolo
- 5mskrapsolja
- 5ströda paprikor
- 2stauberginer
- 1strödchili frukt
- 2mskschalottenlöksvinäger
- 1msksocker
- salt
- nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på grill
2. Dela paprikorna och ta ut kärnhuset, dela även auberginerna på längden. Lägg upp dessa två ingredienser på en plåt med skalsidan uppåt och placera i ugnen.
3. När grönsakernas skal har svartnat/bubblat upp är det dags att ta ut dem. Vänta några minuter innan du lägger ner dem i en plastpåse, knyt påsen. Låt dem vara i påsen ca 10 minuter, detta gör man föra att de blir lättare att ta av skalet.
4. Skala och grovhacka lök och vitlök, dela chilifrukten och ta ur kärnhuset och skär i mindre bitar. Fräs i 1 msk rapsolja tills allt är mjukt.
5. Skala av skalet från grönsakerna.
6. Lägg grönsakerna i en matberedare tillsammans med löken mixa till en slät massa.
7. Tillsätt resten av rapsoljan, schalottenlöksvinäger och socker. Smaka av med salt och peppar.