Ingredienser
4portioner
- 400gåkerbär
- ev lite socker
- mynta
Råcreme
- 2stäggulor
- 1½mskflorsocker
- 1½dllättvispad grädde
- 1mskflytande honung
Havrefräs
- smör
- ljust muscovadosocker
- 2dlhavregryn
Så lagar du
1. Smält smöret i en stekpanna på medelstark värme. Tillsätt sockret. Blanda i havregrynen och bryn dem lätt.
2. Vispa äggulorna och florsockret vitt och pösigt. Tillsätt den vispade grädden och smaksätt med honungen.
3. Värm åkerbären lätt. Sockra eventuellt försiktigt. Strimla myntan och blanda med bären.
4. Lägg ljummet havrefräs i botten av en skål. Alternativt: Låt havrefräset svalna och stelna, dela i mindre bitar. Lägg rikligt med råcreme på havrefraset och lägg bären på toppen.