Älgburgare med rabarberslaw

Publicerat:
2021-10-21Tillagningstid:
Saftiga burgare med mild viltsmak och alla goda tillbehör, succé för alla åldrar!
Ingredienser
4portioner
Älgburgare
- 500gälgfärs eller renfärs
- 50grökt sidfläsk, finhackat
- 100gfetaost, smulad
- 1mskfransk senap
- 1,5tsksalt
- 1tsksvartpeppar
- dina favorittillbehör tex lök, ost, tomat, saltgurka, bröd, sallad, ketchup, senap
Rabarber- och lingonslaw
- 2rabarberstjälkar, strimlade
- 0,25rödkåls- eller vitkålshuvud, strimlat
- 2stjälkar grönkål, plockad
- 1dläppelcidervinäger
- 2dltjock yoghurt
- 1dlrårörda lingon
- salt och svartpeppar
Klyftpotatis
- 800gfast potatis
- salt, peppar, olja
Så lagar du
Älgburgare
- Gör rabarberslaw (nedan) och klyftpotatis.
- Förbered och tänd grillen.
- Blanda samtliga ingredienser till färsen. Du kan gärna göra det i förväg och låter den stå ett par timmar i kylen, men det är inte nödvändigt.
- Dela i 4 lika stora delar, forma till burgare.
- När kolen är grå/grillen är varm grillar du burgarna några minuter per sida.
- Servera med rabarberslaw, klyftpotatis och dina favorittillbehör.
Rabarber- och lingonslaw
- Blanda kål, vinäger och 1 msk salt, låt marinera minst 30 minuter.
- Häll av ev vätska.
- Blanda ihop samtliga ingredienser.
- Smaka av med salt och peppar.
Klyftpotatis
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme.
- Klyfta potatis, lägg på bakpappersklädd plåt.
- Salta, peppra och ringla på olja.
- Grädda mitt i ugnen tills potatisen har fått vacker gyllene färg.