Älgfärsbiffar med gorgonzola och pestogrönsaker

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2skiva(or)
    vitt bröd
  • 1dl
    mjölk
  • 1st
    ägg
  • 300g
    älgfärs
  • 300g
    blandfärs
  • 1tsk
    salt
  • 0,5tsk
    svartpeppar
  • 100g
    gorgonzola
  • smör till stekning

<b>Pestogrönsaker</b>

  • 1st
    blomkålshuvud
  • 1st
    broccoli
  • 0,5st
    purjolök
  • 150g
    haricots vertes
  • 2msk
    färdig pesto

Så lagar du

Ta bort kanterna på brödet och skär brödskivorna i små tärningar.

Blanda mjölk, ägg och bröd i en bunke. Tillsätt färs, salt och peppar.

Skär grönmögelosten i små kuber och vänd i.

Forma till biffar och stek i smör i ca 4 minuter på var sida.

Pestogrönsaker:

Skär blomkål och broccoli i buketter. Dela purjolöken i bitar om ca 2 centimeter. Koka grönsakerna i saltat vatten i ca 2 minuter. Grönsakerna ska inte bli helt mjuka, utan fortfarande kännas spänstiga! Tillsätt haricorts vertes på slutet.

Låt grönsakerna rinna av i durkslag, lägg dem därefter i en skål och vänd i peston. Servera till biffarna.

Dela det här receptet med dina vänner!