Älgfärsbiffar med gorgonzola och pestogrönsaker
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2skiva(or)vitt bröd
- 1dlmjölk
- 1stägg
- 300gälgfärs
- 300gblandfärs
- 1tsksalt
- 0,5tsksvartpeppar
- 100ggorgonzola
- smör till stekning
<b>Pestogrönsaker</b>
- 1stblomkålshuvud
- 1stbroccoli
- 0,5stpurjolök
- 150gharicots vertes
- 2mskfärdig pesto
Så lagar du
Ta bort kanterna på brödet och skär brödskivorna i små tärningar.
Blanda mjölk, ägg och bröd i en bunke. Tillsätt färs, salt och peppar.
Skär grönmögelosten i små kuber och vänd i.
Forma till biffar och stek i smör i ca 4 minuter på var sida.
Pestogrönsaker:
Skär blomkål och broccoli i buketter. Dela purjolöken i bitar om ca 2 centimeter. Koka grönsakerna i saltat vatten i ca 2 minuter. Grönsakerna ska inte bli helt mjuka, utan fortfarande kännas spänstiga! Tillsätt haricorts vertes på slutet.
Låt grönsakerna rinna av i durkslag, lägg dem därefter i en skål och vänd i peston. Servera till biffarna.