Älgfärsburgare i tunnbröd

Älgfärsburgare i tunnbröd

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    mjuka tunnbröd
  • 400g
    älgfärs
  • 1st
    gul lök
  • salt och peppar

<b>Västerbottensdressing</b>

  • efter smak
    pepparrot
  • 4msk
    crème fraiche
  • 1dl
    västerbottensost, riven
  • efter smak
    svartpeppar

<b>Tomatsalsa</b>

  • 2st
    stora tomater
  • 1-2klyfta(or)
    vitlök
  • efter smak
    chilipepparsås
  • 2msk
    röd- eller vitvinsvinäger
  • mynta
  • olivolja
  • strösocker

Så lagar du

Blanda älgfärs, finhackad lök, salt och peppar. Forma till burgare. Stek i olja och lite smör.

Västerbottensdressing:

Riv pepparrot och rör ihop med creme fraiche och västerbottensost. Krydda med svartpeppar.

Tomatsalsa:

Hacka tomater. Blanda med övriga salsaingredienser i en skål.

Servera älgfärsburgarna i tunnbröd tillsammans med tomatsalsa, västerbottensdressing och sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!