Älgfärsburgare i tunnbröd

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4stmjuka tunnbröd
- 400gälgfärs
- 1stgul lök
- salt och peppar
<b>Västerbottensdressing</b>
- efter smakpepparrot
- 4mskcrème fraiche
- 1dlvästerbottensost, riven
- efter smaksvartpeppar
<b>Tomatsalsa</b>
- 2ststora tomater
- 1-2klyfta(or)vitlök
- efter smakchilipepparsås
- 2mskröd- eller vitvinsvinäger
- mynta
- olivolja
- strösocker
Så lagar du
Blanda älgfärs, finhackad lök, salt och peppar. Forma till burgare. Stek i olja och lite smör.
Västerbottensdressing:
Riv pepparrot och rör ihop med creme fraiche och västerbottensost. Krydda med svartpeppar.
Tomatsalsa:
Hacka tomater. Blanda med övriga salsaingredienser i en skål.
Servera älgfärsburgarna i tunnbröd tillsammans med tomatsalsa, västerbottensdressing och sallad.