Alkoholfri pepparrotssnaps med ingefära och gurkmeja

Publicerat:
2019-05-22Tillagningstid:
Den river skönt i halsen den här dundersnapsen. Eldig, pepparosande och dessutom hälsosam, den här snapsen bjuder in alla vid bordet till måltidens startskott. Snapsen håller flera veckor i kylskåp. Receptet ger cirka 20 shots.
Ingredienser
20portioner
- 1litervatten
- 50gskivad färsk pepparrot
- 250gskivad färsk ingefära
- 50gfärsk gurkmeja
- 3stekologiska citroner, saft och zest
- 3mskhonung
- 1tskhela svartpepparkorn, mortlade
- 1tskkummin
- 1tskdillfrön eller torkad dill
Så lagar du
1. Sjud alla ingredienser sakta i 20-30 minuter.
2. Låt svalna.
3. Pressa i lite extra citron efter smak.
4. Sila, häll upp drycken i ren flaska med tätslutande kork och kyl.
Tips:
Efter silning, häll vatten på ingredienserna och låt dra över natten till en härligt smakrik hälsodryck!