Alla hjärtans dag-tårta

Publicerat:
2015-02-12Tillagningstid:
Ingredienser
6 - 8portioner
Chokladbotten
- 3stägg
- 1dlströsocker
- 3mskpotatisstärkelse
- 4mskvetemjöl
- 1mskkakaopulver
- 1tskbakpulver
Mörk chokladmousse
- 1+2½dlvispgrädde
- 1/3dlsocker
- 100ghackad mörk choklad
- 1mskosaltat smör
Till montering
- hyvlad mörk choklad
- sötad vispad grädde
Så lagar du
Chokladbotten
1. Sätt ugnen på 175°. Värm ägg och socker tills sockret smält och vispa sedan blandningen till den uppnått dubbel volym.
2. Sikta de torra ingredienserna och vänd ned dem försiktigt i äggskummet. Häll i en form (18 cm i diameter) och grädda i ca 25 minuter.
3. Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar.
Mörk chokladmousse
1. Koka upp 1 dl grädde med sockret och smöret.
2. Ta kastrullen från värmen. Rör ned chokladen i den varma gräddblandningen och låt den smälta. Rör till en jämn smet. Du har nu gjort en ganache! Vispa 2,5 dl grädde.
3. Vänd försiktigt ned ganachen i den vispade grädden.
Montering
1. Lägg en av chokladbottnarna på en tallrik. Spritsa ut en tredjedel av moussen.
2. Varva med resterande bottnar och mer chokladmousse och avsluta med en botten.
3. Stryk upp kanterna med lite chokladmousse och dekorera tårtan med hyvlad choklad och spritsad sötad grädde.