Allt-i-ett med grönsaker, lammbullar och salsa verde

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2röda lökar
- 1fänkål
- 2små zucchini
- 1röd paprika
- 1grön eller gul paprika
- 1dlmarinerade oliver
- 3mskolivolja
- 10små kvistar citrontimjan
- salt, nymalen svartpeppar
Till servering:
- lammbullar (se recept)
- salsa verde (se recept)
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175º. Skala och skär löken i skivor. Ansa och skär fänkål i skivor. Ansa och skär zucchini i stavar. Dela, kärna ur och skär paprika i avlånga bitar.
2. Lägg grönsakerna på ett ugnssäkert fat. Blanda i oliverna. Ringla över olivoljan. Strö över timjanen. Salta, peppra, rör om så att allt blandas. Bred ut grönsakerna så att inga toppar bildas. Lägg på lammbullspetten. Sätt fatet i mitten av ugnen och rosta grönsakerna och spetten ca 30 minuter. Rör om grönsakerna 1-2 gånger och vänd spetten om det behövs.
3. Ringla över salsan.
Snart vill vi tillreda maten utomhus - såvida det inte regnar förstås. Är det vackert väder tillbringar vi helst varje ledig stund i det fria. Rosta och grilla går bra både ute och inne beroende på väderlek. De flesta grönsaker kan rostas i ugn eller grillas och får kraftig koncentrerad smak. Det är läckert att servera färsbiffar på en bädd av färgglada rostade eller grillade grönsaker. En god grön salsa ger extra piff!
Tips: Det är också gott att servera grönsakerna som bufférätt t ex med grillad halloumi.