Aloo Gobi

Publicerat:
2018-02-22Tillagningstid:
En härlig indisk gryta med mustiga smaker som är billig att laga.
Ingredienser
4portioner
- 1tskkummin
- 15kvist(ar)curryblad
- 8klyfta(or)vitlök, krossade
- 100gkokos, gärna färskriven
- 2stgula lökar, hackade
- 2sttomater, hackade
- 500gpotatis, kokad och hackad (12 min kokad)
- 500gblomkål, förvälld, i bitar
- 1tskgaram masala
- 2tskspiskummin, malen
- 2tskkoriander, malen
- 1tskgurkmeja
- 2dlkokosgrädde
- 1msksmör
- 1dltjock yoghurt, kokbar
- 1tsksalt
- 3dlvatten
- 1nypa(or)stor näve färsk koriander, grovt hackad
- olja till stekning
Till servering
Så lagar du
1. Stek hel kummin, curryblad, vitlök och kokos två minuter, tills färgen är gyllene.
2. Tillsätt lök och tomat, stek två minuter till.
3. Tillsätt resterande ingredienser utom koriander. Blanda ihop, koka två minuter till.
4. Tillsätt koriander och servera.
Tips!
Tips: Gillar du hetare mat så tillsätt strimlad grön chili.