Aloo Gobi

Gryta i skålar, naanbröd i bakgrunden.

Publicerat:

Tillagningstid:

En härlig indisk gryta med mustiga smaker som är billig att laga.

Ingredienser

4portioner

  • 1tsk
    kummin
  • 15kvist(ar)
    curryblad
  • 8klyfta(or)
    vitlök, krossade
  • 100g
    kokos, gärna färskriven
  • 2st
    gula lökar, hackade
  • 2st
    tomater, hackade
  • 500g
    potatis, kokad och hackad (12 min kokad)
  • 500g
    blomkål, förvälld, i bitar
  • 1tsk
    garam masala
  • 2tsk
    spiskummin, malen
  • 2tsk
    koriander, malen
  • 1tsk
    gurkmeja
  • 2dl
    kokosgrädde
  • 1msk
    smör
  • 1dl
    tjock yoghurt, kokbar
  • 1tsk
    salt
  • 3dl
    vatten
  • 1nypa(or)
    stor näve färsk koriander, grovt hackad
  • olja till stekning

Till servering

    Så lagar du

    1. Stek hel kummin, curryblad, vitlök och kokos två minuter, tills färgen är gyllene.

    2. Tillsätt lök och tomat, stek två minuter till.

    3. Tillsätt resterande ingredienser utom koriander. Blanda ihop, koka två minuter till.

    4. Tillsätt koriander och servera.

     

    Tips!

    Tips: Gillar du hetare mat så tillsätt strimlad grön chili.

    Dela det här receptet med dina vänner!