Ambrosiakaka med mazarindeg

Publicerat:
2016-04-04Tillagningstid:
Ingredienser
Deg 1
- 250grumstempererat smör
- 1stvanlijstång
- 125gflorsocker
- 125grörsocker
- 150grumstempererade hela ägg
- 100grumstempererad äggula
- 190gvetemjöl
- 65gmajsmjöl
- 1mskcitron (rivet skal och saft)
Deg 2
- 125gren, rå marsipan
- 85gsocker
- 50grumstempererat smör
- 75grumstempererade hela ägg
Citronglasyr
- 150gflorsocker
- 1mskcitron (rivet skal och saft)
- Eventuellt lite vatten
Så lagar du
Deg 1
1. Dela vanliljstången på längden och skrapa ur fröna med en liten kniv. Blanda vaniljfröna med lite socker, så att kornen separeras.
2. Blanda vaniljsockret du nu skapat med rumstempererat smör, florsocker och rörsocker. Blanda luftigt. Lägg i rumstempererade ägg och äggulor, lite i taget. Sluta rör när massan är enhetligt blandad.
3. Sikta ner vetemjöl och majsmjöl i smeten. Vänd försiktigt ner rivet citronskal och citronsaft.
Deg 2
4. Knåda ihop marsipan och socker för hand. Knåda i smör, lite i taget. När allt smör arbetats in i massan tillsätts ägg, lite i taget.
5. Deg 1 och deg 2 blandas samman och hälls i formen. Grädda kakan i ugnen i 190°, ca 35-40 minuter, tills den är gyllene och ger efter för tryck. Kyl sedan kakan.
Citronglasyr
6. Riv skalet från citronen och låt det lufttorka tills kakan ska glaseras.
7. Rör ihop saft från ½ citron, florsocker och eventuellt några droppar vatten i en liten kastrull. Värm glasyren något och sprid den sedan snabbt över den kylda kakan. Strössla sedan över det lufttorkade citronskalet.