Amerikansk chokladfudge

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
10 - 12portioner
- 2½dlpecannötter eller valnötter
- 1msksmör
- 1nypa(or)salt
- 1burk(ar)kondenserad mjölk (ca 395 gram)
- 200gljus choklad, eller mjölkchoklad
- 300gfin mörk choklad
- 1½tskvaniljsocker
Så lagar du
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper. (En avlång bakform för limpor går också bra!)
Hacka nötterna och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i ca 10 minuter - passa dem noga så de inte bränns.
Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan.
Hacka all chokladen fint och lägg i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk.
Smält chokladen över vattenbad. Rör om ordentligt.
Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp den i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked.
Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme.
Ta ut fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.