Amerikansk chokladfudge

Amerikansk chokladfudge

Publicerat:

Ingredienser

10 - 12portioner

  • dl
    pecannötter eller valnötter
  • 1msk
    smör
  • 1nypa(or)
    salt
  • 1burk(ar)
    kondenserad mjölk (ca 395 gram)
  • 200g
    ljus choklad, eller mjölkchoklad
  • 300g
    fin mörk choklad
  • tsk
    vaniljsocker

Så lagar du

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20 x 20 cm, med bakplåtspapper. (En avlång bakform för limpor går också bra!)

Hacka nötterna och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i ca 10 minuter - passa dem noga så de inte bränns.

Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan.

Hacka all chokladen fint och lägg i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk.

Smält chokladen över vattenbad. Rör om ordentligt.

Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp den i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked.

Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme.

Ta ut fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.

Dela det här receptet med dina vänner!