Amerikanska blåbärs- eller blodpannkakor

Amerikanska blåbärs- eller blodpannkakor

Publicerat:

Tillagningstid:

Fluffiga pannkakor som passar perfekt till brunch, lunch eller middag! Om du vill göra pannkakor utan blod ersätter du det med filmjölk.

Ingredienser

4portioner

Amerikanska pannkakor

  • 3
    ägg
  • 2msk
    råsocker
  • 2,5dl
    vetemjöl (eller byt ut hälften mot dinkel eller fullkorn)
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1,5dl
    filmjölk
  • 1dl
    renblod
  • 1dl
    blåbär, frysta
  • 50g
    smör
  • olja eller smör till stekning

Till servering

  • äpple
  • bacon eller suovas

Lingonsirap

  • 1dl
    frysta lingon
  • 2msk
    ljus sirap

Vispad färskost

  • 300g
    färskost
  • 2dl
    tjock yoghurt

Så lagar du

  1. Smält smöret, låt det svalna.
  2. Separera äggvita och gula, vispa vitan till hårt skum med elvisp.
  3. Vispa gula och socker fluffigt i en annan skål.
  4. Blanda ner smör, fil, blod, mjöl, salt och bakpulver i gulan.
  5. Vänd försiktigt ner vitan.
  6. Stek plättar 5-6 cm stora i smör, lägg på blåbär innan du vänder och steker på andra sidan.
  7. Servera med dina favvotillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!