Amerikanska mandelpannkakor med topping

Publicerat:
2017-09-07Tillagningstid:
Matiga pannkakor med tropisk fruktkompott med nötter och en avokadotopping.
Ingredienser
6portioner
Mandelpannkakor
- 200gmandelmjöl
- 15glinfrön
- 15ghirs
- 15gsesamfrön
- 10gkokosmjöl
- 5ägg
- 125gyoghurt
- ½litermandelmjölk
- 2tskbakpulver
- havssalt
- vatten
Topping med tropisk fruktkompott och nötter
- 200gcashewnötter
- 100gmacadamianötter
- ½litermandelmjölk
- 2persikor, tärnade
- 2kiwis, skalade och tärnade
- 3passionsfrukter, urgröpt
- 2apelsiner, skalade och tärnade
- 3kvist(ar)mynta
- 3kvist(ar)basilika
- 3mskhonung
Avokadotopping
- 1avokado, i grova bitar
- havssalt
- olivolja
Så lagar du
Mandelpannkakor
1. Blanda alla torra ingredienser. Vispa i ägg och yoghurt. Späd med mandelmjölk och ev. lite vatten till en trögflytande smet.
2. Värm upp stekpanna och stek plättstora pannkakor i neutral olja på båda sidor. Lägg i ugnsfast form och håll varmt till servering.
Tropisk fruktkompott med nötter
1. Lägg cashewnötter i en kastrull och slå på mandelmjölk.
2. Tillsätt alla örtkvistar som får sjuda med under lock tills nötter är mjuka och krämiga (OBS! Låg värme annars bränns det lätt).
3. Lyft bort örtkvistar och blanda med all frukt. Avsluta med macadamianötter och örter. Smaka av med honung.
Avokadotopping
1. Gröp ur stora bitar ur avokadon med en sked. Strö över salt och avsluta med att hälla över olivoljan.