Ananasknyten med vaniljkesella

Publicerat:
2019-04-02Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4arkfilodeg
- ½färsk ananas
- 25gsmör
- ¾dlråsocker
- 1vaniljstång
- 2passionsfrukter
- 25gvit choklad
- 1ägg, till pensling
- 1msksmält smör, till pensling
Vaniljkesella
- 2dlkvarg
- 2mskråsocker
- 1limefrukt, skalet
- 1vaniljstång
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skär bort skalet på ananasen, halvera den och skär bort mittstocken. Skär ananasen i små tärningar. Skär vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv.
3. Smält smöret i en stekpanna. Fräs ananasbitarna, utan att de får färg i ca 2 minuter. Tillsätt socker och låt fräsa utan att det får färg i ytterligare 2 minuter. Blanda i vaniljfröna och ta bort från värmen.
4. Halvera passionsfrukten, gröp ut fruktköttet och rör ner i ananasfräset.
5. Finhacka den vita chokladen, rör ner i ananasfräset och låt svalna.
6. Lägg ut filodegsarken på en skärbräda. Lägg en klick ananasfräs på ena kanten, vik ihop till små vårrullar.
7. Lägg knytena på smörpapper på en bakplåt, pensla med ägg och smält smör. Grädda därefter i ugnen i ca 15 minuter.
Vaniljkvarg
1. Rör ihop kvarg med råsocker och finrivet limeskal.
2. Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna med en kniv. Rör ner i kvargen.
Tips
Servera gärna knytena när de fortfarande är ljumma, strö gärna över lite rostade kokosflingor för exotisk touche.