Anderssons fiskbullar med räkor i vitvinssås

Anderssons fiskbullar med räkor i vitvinssås

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    vit fiskfilé
  • 200g
    skalade färska räkor
  • 2st
    äggulor
  • 2dl
    grädde
  • 10g
    finskuren dill
  • 20g
    salt

Vitvinssås (ca 3 dl)

  • 2st
    schalottenlökar finhackade
  • 1msk
    smör
  • dl
    fiskfond (ej koncentrat)
  • 1dl
    torrt vin
  • 3dl
    grädde
  • salt och nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Skär fisken i mindre bitar.

2. Mixa fisken tillsammans med räkorna tills de är söndertrasade

3. Mixa i äggulorna, häll i grädden lite i taget. Mixa till en smet i ca 1-2 minuter

4. Lägg smeten i en bunke rör ner den finskurna dillen samt saltet.

5. Forma fiskbullarna till bullar genom att rulla dem i handflatan. Varje bulle skall väga ca 25g

6. Sjud fiskbullarna i lättsalt vatten i ca 10 minuter, lägg dem sedan i vitvinssåsen.

7. Serveras med säsongsgrönsaker och lite extra räkor.

Vitvinssås:

1. Fräs löken i smöret i någon minut utan att ta färg.

2. Slå på vitt vin samt fiskfonden. Låt koka ihop tills 2 dl återstår.

3. Häll på grädden och koka tillsatt ca 3 dl återstår.

4. För att nå bästa resultat av denna sås gör den en dag i förväg, så får smakerna mogna.

5. Dag 2: koka upp såsen samt sila den genom en finmaskig sil.

6. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!