Ångade grönsaker med löskokt ägg

Publicerat:
2019-09-18Tillagningstid:
Ibland kan tillagningen och serveringen höja rättens wowfaktor rejält. Vad sägs om en snabbhollandaise tillredd i ägget?
Ingredienser
4portioner
- 500ggrönsaker, morötter, mangold, rädisor, bönor, salladslök eller sparris om i säsong
- 4ägg, ekologiska
- 20gsmör
- 4tskäppelcidervinäger
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Tvätta eller skala ner grönsakerna och skär dom i dippvänliga stavar/bitar.
2. Sätt på en kastrull med vatten och koka upp.
3. När vattnet kokar sänk försiktigt ner äggen och koka i 4 minuter. Samtidigt som du kokar äggen sätt en ånginsats med lock ovan och ånga av primörerna.
4. När äggen är klara lyft dem och spola en snabb sväng under kallt vatten.
Servering
Hugg loss toppen på ägget. Skvätta ner lite vinäger i varje ägg, en klick smör och salt & peppar sedan är det bara att börja dippa.