Ängasoppa (Ängamat)

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    4portioner

    • purjolök
    • 250g
      frysta eller färska blandade grönsaker
    • 2msk
      smör eller olja
    • 3msk
      vetemjöl
    • 7dl
      vatten
    • 1
      buljongtärning
    • 4dl
      mjölk
    • salt och peppar
    • 2msk
      persilja

    Så lagar du

    Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med de frysta grönsakerna i smöret.

    Pudra över mjölet, rör om och späd med vatten och buljongtärning.

    Låt soppan koka 5 min.

    Tillsätt mjölken och persiljan och koka upp.

    Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.

    Servera knäckemackor med en lagrad prästost till.

    <b>Tips!</b>

    För den som inte tål gluten:

    Istället för vetemjöl kan du reda soppan med potatis.

    Låt 2 medelstora tärnade råa potatisar koka med.

    Dela det här receptet med dina vänner!