Ängasoppa (Ängamat)
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- purjolök
- 250gfrysta eller färska blandade grönsaker
- 2msksmör eller olja
- 3mskvetemjöl
- 7dlvatten
- 1buljongtärning
- 4dlmjölk
- salt och peppar
- 2mskpersilja
Så lagar du
Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med de frysta grönsakerna i smöret.
Pudra över mjölet, rör om och späd med vatten och buljongtärning.
Låt soppan koka 5 min.
Tillsätt mjölken och persiljan och koka upp.
Mixa soppan och smaka av med salt och peppar.
Servera knäckemackor med en lagrad prästost till.
<b>Tips!</b>
För den som inte tål gluten:
Istället för vetemjöl kan du reda soppan med potatis.
Låt 2 medelstora tärnade råa potatisar koka med.