Anguilla alla brace (Flatgrillad insjöål)

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 1stfärsk ål med skinn (ca 1 kg)
- 1msksalt
- 1mskfinhackad rosmarin
- 2mskvittvinsvinäger
- 2mskextra jungfruolja
Så lagar du
Be fiskaffären skära ut benet på samma sätt som man gör med flatrökt ål. Gnid in saltet både på köttsidan och skinnsidan. Låt den vila en halvtimma.
Se till att du har en jämn askgrå glöd. Lägg ålen med skinnsidan nedåt direkt på gallret eller i ett halster. Strö på rosmarin och låt det grilla långsamt tills skinnet börjar bli frasigt.
Blanda vinäger och olja och pensla på köttsidan strax innan ålen vänds. Grilla färdigt tills också köttsidan fått färg.
Puccini åt sin grillade insjöål tillsammans med risotto. Prova gärna!