Anguilla alla brace (Flatgrillad insjöål)

Anguilla alla brace (Flatgrillad insjöål)

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 1st
      färsk ål med skinn (ca 1 kg)
    • 1msk
      salt
    • 1msk
      finhackad rosmarin
    • 2msk
      vittvinsvinäger
    • 2msk
      extra jungfruolja

    Så lagar du

    Be fiskaffären skära ut benet på samma sätt som man gör med flatrökt ål. Gnid in saltet både på köttsidan och skinnsidan. Låt den vila en halvtimma.

    Se till att du har en jämn askgrå glöd. Lägg ålen med skinnsidan nedåt direkt på gallret eller i ett halster. Strö på rosmarin och låt det grilla långsamt tills skinnet börjar bli frasigt.

    Blanda vinäger och olja och pensla på köttsidan strax innan ålen vänds. Grilla färdigt tills också köttsidan fått färg.

    Puccini åt sin grillade insjöål tillsammans med risotto. Prova gärna!

    Dela det här receptet med dina vänner!