Ankbröst i rispapper med svamp- och pak choi-blandning

Publicerat:
2021-11-24Tillagningstid:
Vi inspireras av olika matkulturer och här har vi gjort en japansk-kinesisk fusion med smaker från de asiatiska köken.
Ingredienser
4portioner
- 1ankbröst, ca 400 g
- 2-3vitlöksklyftor
- 1tskriven färsk ingefära
- 1näve torkad shiitakesvamp
- 1paketudonnudlar (200 g)
- 1gul lök
- 3pak choi
- 2nävar wokgrönsaker
- 1mskolja med neutral smak för stekning
- 4rispapper
- 2-3dlfrityrolja
Topping
- färsk koriander
- furikake-kryddblandning
Kinesisk-japansk sojasås
- 8mskkinesisk soja
- 2-3mskjapansk soja
- 2mskjordnötssmör
- 2-3mskflytande honung
- 4tskrisvinäger
- 1msksesamolja
- 1tskchilipulver
Så lagar du
- Skala vitlöksklyftorna.
- Stek köttet 8 minuter i dess eget fett, alltså utan tillsatt olja.
- Vänd köttet och stek 5–7 minuter med vitlöksklyftorna. Lägg i ingefära. Låt köttet vila en stund.
- Lägg svampen i varmt vatten 5–10 min så att den mjuknar. Låt vätskan rinna av före tillagning.
- Koka upp nudlarna enligt anvisningen på paketet.
- Blanda alla ingredienser till sojasåsen i en skål och ställ åt sidan.
- Skala och hacka lök och skölj och skär pak choien i avlånga bitar.
- Stek svamp, lök, pak choi och wokgrönsaker i olja i en stekpanna.
- Skär köttet i skivor. Ringla över sojasåsen och blanda svamp- och grönsaksröran med nudlar och kött.
- Fritera rispapper i het olja i en stekpanna några få sekunder och ta dem ur pannan så snart papprena formar sig till snäckor. Lägg dem på hushållspapper så att oljan rinner av.
- Fyll rispapperssnäckan med ank- och nudelblandningen.
- Toppa med färsk koriander och furikakekrydda och servera.
Tips: Smaka av sojasåsen och känn efter om du vill har mer jordnötssmak.
Obs!
När man friterar är det viktigt att köksfläkten är avstängd och att man har ett lock nära till hands om det mot förmodan skulle börja brinna. Häll aldrig vatten i het olja. Fritera inte heller för mycket på samma gång, då sjunker temperaturen på oljan.