Ankbröst på galetteplätt med mangosalsa och chilimajonäs

Publicerat:
2013-01-18Ingredienser
8 - 10portioner
Ankbröst
- 1 eller 2 stankbröst
- 1mskfärskriven ingefära
- salt och peppar
Galetteplättar
- 3 ½ dlbovetemjöl
- 2stägg
- ½tsksalt
- 2dlvatten
- 2dlmjölk
- 1msksmör
Chilimajonäs
- 1ströd chili
- 1stägg
- 1/2 mskvitvinsvinäger
- 1/2 tsksalt
- 2 1/2 dlolja
Mangosalsa
- 1stmango
- saften från ½ lime
- ½tsksalt
- ½stfinhackad röd chili
Så lagar du
Ankbröst:
Sätt ugnen på 120 grader. Gnid in ankbrösten med riven ingefära, salt och peppar. Skär ett rutmönster i fettlagret. stek dem med fettsidan nedåt i ca 4 minuter, vänd och stek 2 minuter till på andra sidan. Lägg över ankbrösten i en ugnssäker form och täck med folie. Efterstek i ugnen i 20 minuter. Innertemperaturen ska vara ca 60 grader. Låt ankbrösten vila i folien i några minuter. Skär det i tunna skivor vid servering.
Galetteplättar:
Vispa ihop mjöl, ägg och salt i en bunke. Tillsätt vatten och salt till en smidig smet och vispa sedan ner mjölken. Låt stå kallt i minst 2 timmar. Smält smöret och rör ner i pannkakssmeten. Häll cirka 1 matsked smet i ett crêpesjärn eller en liten stekpanna och bred ut smeten innifrån mitten och ut. Håll plättarna varma medan du steker klart.
Chilimajonäs:
Se till att alla ingredienser är rumstemperade! Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ägg, chili, vinäger och salt i en matberedare eller mixer. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Mixa tills du har en tjock sås.
Mangosalsa:
Skär mangon i tärningar och blanda med limesaft, salt och chili.