Ankbröst på galetteplätt med mangosalsa och chilimajonäs

Ankbröst på galetteplätt med mangosalsa och chilimajonäs

Publicerat:

Liten rätt för ca 8 – 10 personer. Servera plättarna med alla tillbehör.

Ingredienser

8 - 10portioner

Ankbröst

  • 1 eller 2 st
    ankbröst
  • 1msk
    färskriven ingefära
  • salt och peppar

Galetteplättar

  • 3 ½ dl
    bovetemjöl
  • 2st
    ägg
  • ½tsk
    salt
  • 2dl
    vatten
  • 2dl
    mjölk
  • 1msk
    smör

Chilimajonäs

  • 1st
    röd chili
  • 1st
    ägg
  • 1/2 msk
    vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk
    salt
  • 2 1/2 dl
    olja

Mangosalsa

  • 1st
    mango
  • saften från ½ lime
  • ½tsk
    salt
  • ½st
    finhackad röd chili

Så lagar du

Ankbröst:

Sätt ugnen på 120 grader. Gnid in ankbrösten med riven ingefära, salt och peppar. Skär ett rutmönster i fettlagret. stek dem med fettsidan nedåt i ca 4 minuter, vänd och stek 2 minuter till på andra sidan. Lägg över ankbrösten i en ugnssäker form och täck med folie. Efterstek i ugnen i 20 minuter. Innertemperaturen ska vara ca 60 grader. Låt ankbrösten vila i folien i några minuter. Skär det i tunna skivor vid servering.

Galetteplättar:

Vispa ihop mjöl, ägg och salt i en bunke. Tillsätt vatten och salt till en smidig smet och vispa sedan ner mjölken. Låt stå kallt i minst 2 timmar. Smält smöret och rör ner i pannkakssmeten. Häll cirka 1 matsked smet i ett crêpesjärn eller en liten stekpanna och bred ut smeten innifrån mitten och ut. Håll plättarna varma medan du steker klart.

Chilimajonäs:

Se till att alla ingredienser är rumstemperade! Kärna ur och finhacka chilin. Blanda ägg, chili, vinäger och salt i en matberedare eller mixer. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle. Mixa tills du har en tjock sås.

Mangosalsa:

Skär mangon i tärningar och blanda med limesaft, salt och chili.

Dela det här receptet med dina vänner!