Ankdumplings gyoza

Publicerat:
2018-03-02Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Dumplings
- 400gankbröst
- 50gsvamp
- 100gpak choi (1/2 salladhuvud) eller spetskål
- 1vårlök
- 2vitlöksklyftor
- 1mskriven ingefära
- 2msksoja
- 1½ tsksesamolja
- ½tskchiliflakes
- ¼tskstjärnanis
- 3636 wonton eller gyozapapper eller hemgjord deg
- några matskedar matolja
- 1–2dlvatten
Dippsås
- 3msksoja
- 1tsksesamolja
- 1tskrisvinäger
- 1färsk röd chili
- koriander
- rostade sesamfrön
Så lagar du
1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och ställ åt sidan.
2. Mal anka i en köttkvarn eller mixa i matberedare.
3. Hacka svamp, pak choi, vårlök och vitlök fint.
4. Blanda alla ingredienserna till en jämn färs. Du kan också mixa färsen om du vill. Provsmaka gärna kryddningen genom att steka lite färs i olja.
5. Ta en tesked av färsen och lägg mitt på degplattan. Pensla kanterna med lite vatten om du använder färdiga plattor. Vik degplattan på mitten. Fäst ihop kanterna till en goyzan genom att vecka dem på ovansidan.
6. Hetta upp matoljan och sesamoljan i en belagd traktörpanna med lock och lägg snabbt i gyozan med vecken uppåt.
7. Lyft på locket när bottendelen på gyozan har blivit krispig och fått en ljusbrun nyans.
8. Häll i vattnet och sätt tillbaka locket.
9. Efter ca fem minuter har vattnet avdunstat helt och gyozan är färdig att serveras.
Tips
Servera med wokad svamp. Här finns recept på deg till dumplings.