Ansjovispizza med tomat

Ansjovispizza med tomat

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakrik aptitretare för upp till sex personer. Ansjovisen saltar och kryddar, extra salt behövs inte!

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 1st
    pizzakit
  • 2st
    stora gula lökar
  • 5-6msk
    rapsolja
  • 2burk(ar)
    ansjovisfilé à 125 g
  • 10-12st
    körsbärstomater
  • finhackad gräslök

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken tunt, stek den mjuk i oljan på svag värme ca 15 min. Ta upp med hålslev, spara oljan.

2. Tryck eller kavla ut degen på bakpappersklädd plåt till ca 30 x 30 cm. Pensla med oljan från lökfräset, fördela sedan löken över degen.

3. Låt ansjovisen rinna av, lägg sedan ut dem i ett rutmönster på löken, dela ev stora filéer på längden. Halvera tomaterna och lägg dem i rutorna. Grädda gyllene mitt i ugnen, 15-20 min. Strö över gräslök och servera.

Tips: Som varmrätt räcker receptet till två personer.

Dryckestips

Öl
Jämtlands Bärnsten Lager, Sverige
Nr 1307, 25:40 kr/50 cl

Vitt vin
2014 Huvert Beck Réserve du Chevalier Gewurztraminer, Frankrike
Nr 4592, 96 kr

Alkoholfritt
Paulaner Hefe Weissbier, Tyskland
Nr 1993, 14 kr/50 cl

Dela det här receptet med dina vänner!