Ansjovispizza med tomat

Publicerat:
2015-10-01Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 1stpizzakit
- 2ststora gula lökar
- 5-6mskrapsolja
- 2burk(ar)ansjovisfilé à 125 g
- 10-12stkörsbärstomater
- finhackad gräslök
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva löken tunt, stek den mjuk i oljan på svag värme ca 15 min. Ta upp med hålslev, spara oljan.
2. Tryck eller kavla ut degen på bakpappersklädd plåt till ca 30 x 30 cm. Pensla med oljan från lökfräset, fördela sedan löken över degen.
3. Låt ansjovisen rinna av, lägg sedan ut dem i ett rutmönster på löken, dela ev stora filéer på längden. Halvera tomaterna och lägg dem i rutorna. Grädda gyllene mitt i ugnen, 15-20 min. Strö över gräslök och servera.
Tips: Som varmrätt räcker receptet till två personer.
Dryckestips
Öl
Jämtlands Bärnsten Lager, Sverige
Nr 1307, 25:40 kr/50 cl
Vitt vin
2014 Huvert Beck Réserve du Chevalier Gewurztraminer, Frankrike
Nr 4592, 96 kr
Alkoholfritt
Paulaner Hefe Weissbier, Tyskland
Nr 1993, 14 kr/50 cl