Apelsin med kolasås, glass och kanderade cashewnötter

Apelsin med kolasås, glass och kanderade cashewnötter

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och god dessert. Sötsyrlig apelsin möter rik kolasås och cashewnötternas crunch.

Ingredienser

6portioner

  • 4st
    apelsiner
  • ½liter
    vaniljglass

Kanderade cashewnötter

  • 100g
    saltade cashewnötter
  • 1dl
    strösocker

Kolasås

  • 1dl
    grädde
  • 1dl
    socker
  • 1dl
    sirap

Så lagar du

1. Nötterna: Smält socker på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt nötterna och rör om så att sockret fastnar på alla sidor. Häll upp på smörpapper och låt svalna. Hacka i mindre bitar.

2. Kolasåsen: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och låt det puttra på låg värme i ca 5 minuter.

3. Skala apelsinerna med en kniv, så allt det vita försvinner. Skiva tunt och skär i mindre bitar och fördela i portionsglas.

4. Lägg på en kula vaniljglass, ringla över varm kolasås och toppa med de kanderade cashewnötterna. Servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!