Apelsin med kolasås, glass och kanderade cashewnötter

Publicerat:
2016-12-01Tillagningstid:
Enkel och god dessert. Sötsyrlig apelsin möter rik kolasås och cashewnötternas crunch.
Ingredienser
6portioner
- 4stapelsiner
- ½litervaniljglass
Kanderade cashewnötter
- 100gsaltade cashewnötter
- 1dlströsocker
Kolasås
- 1dlgrädde
- 1dlsocker
- 1dlsirap
Så lagar du
1. Nötterna: Smält socker på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt nötterna och rör om så att sockret fastnar på alla sidor. Häll upp på smörpapper och låt svalna. Hacka i mindre bitar.
2. Kolasåsen: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka upp och låt det puttra på låg värme i ca 5 minuter.
3. Skala apelsinerna med en kniv, så allt det vita försvinner. Skiva tunt och skär i mindre bitar och fördela i portionsglas.
4. Lägg på en kula vaniljglass, ringla över varm kolasås och toppa med de kanderade cashewnötterna. Servera genast.