Apelsin- och chokladskorpor

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
60portioner
- 75gsmör
- 2dlströsocker
- 2stägg
- 1-2stapelsiner
- 75gmörk choklad
- 5-6dlvetemjöl
- 1tskbakpulver
- 2tskvaniljsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör smör och socker pösigt med elvisp.
3. Vispa ner äggen ett i taget och tillsätt apelsinskal och apelsinsaft.
4. Hacka chokladen grovt. Blanda den med mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. En lösare deg (med den mindre mängden mjöl) gör att skorporna flyter ut och blir sprödare.
5. Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 4 delar och rulla dem i 1½ cm tjocka längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen cirka 20 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 80-100 grader. Den lägre temperaturen med varmluft.
6. Ta ut och skär dem i sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem mitt i ugnen 45-60 minuter tills de känns torra.