Apelsin och fänkålssallad

Publicerat:
2022-03-11Tillagningstid:
En favoritsallad i all sin enkelhet. Söta blodapelsin, krispig fänkål och syrlig vinegrätt, den här salladen passar till nästan allt! Kött, fisk och sicilianska arancini. De sicilianska blodapelsinerna har en kort men ljuvlig säsong och då gäller det att passa på! På frukostyoghurten, i lunchsalladen och som en härlig efterrätt med nötter och choklad strösslat över.
Ingredienser
1 - 2portioner
- 2-3stsicilianska blodapelsiner
- 1stfänkål
- 2mskolivolja extra vergine
- 0,5mskcitronsaft
- flingsalt och nymald svartpeppar
- 2mskfinhackade pistagenötter
Så lagar du
- Skär bort skalet från apelsinerna.
- Skiva fänkål och apelsin tunt och lägg upp på ett fat. Hacka gärna fänkålsdillen och strö den över fänkål och apelsin.
- Dela citronen och gör en vinägrett med olivolja, citronsaft, salt och peppar. Ringla den över salladen.
- Strö över nötter.