Apelsinparfait med kanderade nötter

Publicerat:
2016-01-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4stapelsiner
- 2stäggulor
- 1,5dlflorsocker
- 4mskpressad apelsinsaft
- rivet skal av en halv apelsin
- ½stvaniljstång
- 2dlvispgrädde
Kanderade cashewnötter
- 100gsaltade cashewnötter
- 1dlströsocker
Så lagar du
1. Smält socker på medelvärme i en stekpanna. Tillsätt nötterna och rör om så att sockret fastnar på alla sidor. Häll upp på smörpapper och låt svalna. Hacka i mindre bitar.
2. Skär av toppen på apelsinerna. Gröpa ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Sila av 4 msk saft och riv skal av en halv apelsin.
3. Vispa ihop äggulor, florsocker och apelsinsaft och skal i en skål. Skåra en halv vaniljstång och skrapa ur fröna. Blanda ned fröna i grädden. Vispa grädden hårt. Rör ner den i äggsmeten.
4. Fyll apelsinerna med parfaitsmeten och ställ i en bakform. Frys i ca 4-6 timmar.
5. Ta fram apelsinerna i rumstemperatur ca 20 minuter innan servering och toppa med hackade, kanderade cashewnötter.
Dryckestips
Nederburg Noble Late Harvest, Sydafrika
Nr 2741, 85 kronor