Apelsinsallad med gräddyoghurt

Publicerat:
2017-01-05Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Apelsinerna
- 4apelsiner
- 1dlvatten
- 1dlråsocker
- 1vaniljstång
Yoghurtgrädde
- 1½dlvispgrädde
- 1½dlturkisk yoghurt
- 2mskflorsocker
Kaksmulor
- 75gsmör
- 2dlhavregryn
- 1dlsocker
- 1dlcashewnötter
Så lagar du
Kaksmulorna
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör och rör ned havregryn, hackade cashewnötter och socker.
2. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper på en plåt. Rosta cirka 5 minuter i ugnen. Tag ut och låt svalna och lägg smulorna i en skål.
Apelsinerna
1. Häll vatten i en kastrull tillsammans med socker och vaniljstången uppskuren på längden. Koka upp så att det blir en simmig lag, cirka 5 minuter, och låt svalna något.
2. Skala apelsinerna noga så alla vita hinnor är borta. Skiva sedan apelsinerna tunt och lägg i en skål. Häll över den ljumma lagen. Låt svalna.
Yoghurtgrädde
1. Vispa grädden och blanda ned yoghurt och florsocker. Servera apelsinerna med gräddyoghurt och kaksmulor att strössla över.
Dryck
Calvet Réserve du Ciron 2014, Frankrike
Nr 4029, 100 kronor (37,5 cl)