Apelsinsallad med gräddyoghurt

Apelsinsallad med gräddyoughurt

Publicerat:

Tillagningstid:

En härlig vintrig apelsinsallad blir en frisk avslutning. Salladen kan med fördel göras en dag i förväg.

Ingredienser

4portioner

Apelsinerna

  • 4
    apelsiner
  • 1dl
    vatten
  • 1dl
    råsocker
  • 1
    vaniljstång

Yoghurtgrädde

  • dl
    vispgrädde
  • dl
    turkisk yoghurt
  • 2msk
    florsocker

Kaksmulor

  • 75g
    smör
  • 2dl
    havregryn
  • 1dl
    socker
  • 1dl
    cashewnötter

Så lagar du

Kaksmulorna
 

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smör och rör ned havregryn, hackade cashewnötter och socker.


2. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper på en plåt. Rosta cirka 5 minuter i ugnen. Tag ut och låt svalna och lägg smulorna i en skål.

 

Apelsinerna

1. Häll vatten i en kastrull tillsammans med socker och vaniljstången uppskuren på längden. Koka upp så att det blir en simmig lag, cirka 5 minuter, och låt svalna något.
 

2. Skala apelsinerna noga så alla vita hinnor är borta. Skiva sedan apelsinerna tunt och lägg i en skål. Häll över den ljumma lagen. Låt svalna.

 

Yoghurtgrädde


1. Vispa grädden och blanda ned yoghurt och florsocker. Servera apelsinerna med gräddyoghurt och kaksmulor att strössla över.

 

Dryck
 

Calvet Réserve du Ciron 2014, Frankrike

Nr 4029, 100 kronor (37,5 cl)

Dela det här receptet med dina vänner!