Apfelstrudel med vispgrädde

Publicerat:
2015-09-17Tillagningstid:
Ingen oktoberfest är väl komplett utan en härlig tysk apfelstrudel.
Ingredienser
8portioner
- 1stfärdigkavlad smördegsrulle
- 3stsmå syrliga äpplen
- 1/2dlrussin
- 1mskkanel
- 3 msksocker
- 1dlpistachenötter
- 1stägg
- 2dlvispgrädde
- florsocker
Så lagar du
1. Rulla ut smördegen på en plåt. Pensla uppvispat ägg på kanterna. Skär äpplena i tunna skivor och lägg i mitten på degen, strö över socker, kanel, russin och nötter.
2. Vik långsidorna över fyllningen och nyp ihop skarven på mitten. Kläm till kortsidorna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.
3. Grädda i ca 20 min 200 grader tills äppelkakan är gyllenbrun. Låt svalna på plåten, sikta över florsocker och servera med vispad grädde.