Äppeldessert med havre- och mandelfras

Äppeldessert med havre- och mandelfras

Publicerat:

Tillagningstid:

Nästan som äppelkaka, men denna är gör du klar på en kvart.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 3-4st
    syrliga äpplen
  • 1msk
    smör
  • 1msk
    strösocker
  • 0,5tsk
    kanel

Havrefras med mandel

  • 50g
    smör
  • 0,5dl
    hackad sötmandel eller andra nötter
  • 2dl
    havregryn
  • 3msk
    strösocker
  • 1tsk
    nystött kardemumma

Tillbehör

  • lättvispad grädde eller vaniljglass

Så lagar du

  1. Havrefras med mandel: Hetta upp smöret tills det blir ljusbrunt, tillsätt havregryn, mandel och strösocker. Rör runt och låt det rosta i smöret någon minut. Tillsätt kardemumman och ställ åt sidan.
  2. Skär äpplena i ganska tunna klyftor. Fräs dem några minuter i smöret tillsammans med socket och kanel.
  3. Servera äppelklyftorna med havre- och mandelfraset och lättvispad grädde eller vaniljglass.

Dela det här receptet med dina vänner!