Äppeldrink med kanel och vanilj (”flytande äppelpaj”)

Publicerat:
2015-10-16Tillagningstid:
Kall funkar drinken som snygg och lyxig stämningshöjare. Varm blir den mysig och stärkande i höst- och vintertider.
Ingredienser
2portioner
- 4dläppelmust
- 1stkanelstång
- ½stvaniljstång, delad och urskrapad
- 1tskingefärssirap eller annan smaksättare tex rom (valfritt)
Till garnering
- 2stlängre bitar kanelstång
- vaniljvisp eller vaniljglass
- rostade mandelspån
- ev. äppelskivor
Så lagar du
Varm variant
Värm must, kanel och vanilj. Droppa ingefärssirap i vackra glas, fyll på med must. Toppa med glass och ev. äppelskivor. Garnera med riven kanel, kanelstång att röra om med och mandelspån.
Kall variant
Servera kyld med is. Då passar vaniljvisp bra istället för glass. I övrigt samma topping.