Äppelgranité med citruslikör

Äppelgranité.

Publicerat:

Tillagningstid:

Läckert som en uppfriskande dessert. Istället för citruslikör är det också gott med rom eller vodka, men då kan det behövas lite mer socker. Tar bara 10 minuter, men behöver frysas i 3 timmar.

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    skalade och klyftade äpplen
  • 1st
    citron, saften
  • ca 3msk
    florsocker
  • 2-3msk
    citruslikör
  • 1st
    rött äpple med skal

Så lagar du

1. Pensla äppelklyftorna med en del av citronsaften och frys in dem på en bricka i frysen några timmar tills de är riktigt frysta.

2. Kör de frysta klyftorna till mos tillsammans med 1 msk citronsaft i matberedare.

3. Smaka av med florsocker och eventuellt mer citronsaft. Lägg upp i glas och häll ev på lite likör och garnera med tunna äppelklyftor.

Dela det här receptet med dina vänner!