Äppelgranité med citruslikör

Publicerat:
2016-10-25Tillagningstid:
Läckert som en uppfriskande dessert. Istället för citruslikör är det också gott med rom eller vodka, men då kan det behövas lite mer socker. Tar bara 10 minuter, men behöver frysas i 3 timmar.
Ingredienser
4portioner
- 400gskalade och klyftade äpplen
- 1stcitron, saften
- ca 3mskflorsocker
- 2-3mskcitruslikör
- 1strött äpple med skal
Så lagar du
1. Pensla äppelklyftorna med en del av citronsaften och frys in dem på en bricka i frysen några timmar tills de är riktigt frysta.
2. Kör de frysta klyftorna till mos tillsammans med 1 msk citronsaft i matberedare.
3. Smaka av med florsocker och eventuellt mer citronsaft. Lägg upp i glas och häll ev på lite likör och garnera med tunna äppelklyftor.