Äppelkompott med havrefras

Äppelkompott med havrefras

Ingredienser

4 - 6portioner

Äppelkompott

  • 6st
    röda äpplen
  • ½dl
    vatten
  • 1tsk
    äkta vaniljpulver eller en uppslitsad vaniljstång
  • ½dl
    strösocker
  • 2msk
    honung

Havrefras

  • 4msk
    smör
  • 4dl
    havregryn
  • 2msk
    socker
  • 2dl
    grädde

Så lagar du

1. Skala och kärna ur äpplena, skär dem i klyftor.

2. Lägg äpplen, vatten, vanilj, socker och honung i en liten kastrull och låt koka upp.

3. Sänk värmen och låt kompotten sjuda i cirka 8–10 minuter.

Havrefras

1. Smält smör i en stekpanna, tillsätt havregryn och socker och fräs det i pannan tills det tagit färg. Rör om då och då.

2. Servera kompotten med havrefras och vispad grädde.

Dela det här receptet med dina vänner!