Äppelmos i ugnen

Äppelmos i ugnen

Publicerat:

I de flesta recepten på äppelmos kokar man äppel i lite vatten. Vill man ge moset mera karaktär, höja äppelsmaken och få en fastare konsistens lönar det sig att baka äpplen i ugnen först tillsammans med socker och kanel.

Ingredienser

  • 2kg
    äpplen
  • ca 1/2dl
    syltsocker (beroende på hur söta äpplena är)
  • 1msk
    kanel

Så lagar du

  1. Dela äpplena och lägg dem på en djup plåt eller ugnsform, strö socker och kanel över.
  2. Baka äpplena i ugn på ca 180° tills de blivit mjuka.
  3. Passera äpplena genom en passerare eller i en hushållsassistent.
  4. Smaka av moset om det behöver mer socker och kanel.

Om du gör större mängder bör det här moset frysas in. Men det håller bra i någon vecka i kylskåpet.

Dela det här receptet med dina vänner!