Äppelmos med pepparrot

Äppelmos med pepparrot

Publicerat:

Tillagningstid:

Smakkombinationen äpple och pepparrot kan kännas lite udda när man hör den men moset passar fint till kött med sin sötma och pepprighet. I Österrike serveras det till kokt kött och är ett vanligt kondiment till en klassisk Tafelspitz.

Ingredienser

4portioner

  • ½kg
    röda äpplen
  • 2msk
    vatten
  • 2-3msk
    strösocker
  • 2msk
    pepparrot, riven

Så lagar du

  1. Skala och kärna ur äpplena med en potatisskalare och skalkniv.
  2. Lägg gärna de färdigskalade äppelklyftorna i kallt vatten så att de inte mörknar.
  3. Sila bort vattnet och lägg äppelklyftorna i en kastrull.
  4. Koka upp äppelklyftorna med vattnet på svag värme så att det inte bränner vid. Rör om då och då. Känn med en provsticka att äpplena är mjuka. Rör ner sockret och låt koka upp igen.
  5. Mosa äpplena med en slev eller kör dem till mos i matberedare. Skala och riv pepparroten och blanda ner i det färdiga moset. Smaka av allt eftersom så du får en bra balans i smakerna.

Dela det här receptet med dina vänner!