Äppelpaj med toscatäcke

Äppelpaj med toscatäcke

Publicerat:

Ingredienser

Pajdeg

  • 3dl
    vetemjöl
  • 2msk
    strösocker
  • 100g
    smör
  • 1st
    ägg

Fyllning

  • 5-6st
    äpplen
  • 1msk
    smör
  • 2msk
    strösocker

Toscatäcke

  • 75g
    smör
  • 2msk
    vetemjöl
  • 1dl
    strösocker
  • ½dl
    honung
  • 1msk
    mjölk
  • 100g
    mandelspån
  • 100g
    grovhackade hasselnötter

Så lagar du

1. Kör vetemjöl och socker med smöret i bitar tills det är finfördelat. Tillsätt ägget och kör ihop till en deg.

2. Tryck ut degen i en form 26-28 cm i diameter. Ställ i kyl minst 1 timme.

3. Sätt ugnen på 225 grader.

4. Grädda pajskalet 12-15 minuter tills det fått fin färg.

5. Skala eventuellt äpplena och stek dem i 1 msk smör ca 5 min.

6. Tosca: Smält smöret och tillsätt mjölet och sedan socker, honung, mjölk, mandel och hasselnötter. Sjud ihop några minuter.

7. Häll äpplena i pajskalet och toscasmeten ovanpå. Grädda mitt i ugnen 12-15 min tills toscatäcket fått fin färg. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde eller glass.

Dela det här receptet med dina vänner!